GFW Forum

A meetingplace for all members and non-members of Green Free Will. Here we can discuss, connect and excange ideas together!


Annual meeting 23 april 19:00 at Café planet, be there! Details under Administration - Meetings, stay tuned!

  Crowdfunding

  Share

  Alexander
  Admin

  Posts : 13
  Join date : 2014-12-14
  Location : SPACE

  Crowdfunding

  Post by Alexander on 2015-07-07, 15:09

  Here's a website that seems like a great site to make fund raising on.

  https://www.patreon.com

  Tell me what you think and if you have any other tips on where to do some fund raising!

  This is just to get the ball rolling! bounce

  Christoffer

  Posts : 24
  Join date : 2015-01-25

  Re: Crowdfunding

  Post by Christoffer on 2015-07-10, 12:51

  Indiegogo är gjort för projekt som behöver en stor klumpsumma för att färdigställa sin idé. På Indiegogo har man ofta ett maxtak och en "doable" nivå där projektet går att genomföra men saker som lön måste prioriteras bort. Indiegogo fungerar så att i utbyte mot de skänkta pengarna så får givaren en "perk", det kan vara en t-shirt, nyckelring, vykort eller något annat relevant till projektet ("perken" man får är beroende på vilken belopp man skänker.) Jag vet inte om det finns andra valmöjligheter men ofta fungerar det så att om vi inte når vår "doable" nivå så får givarna tillbaka sina pengar och vi skickar inte ut våra perks. Det går säkert att ändra så att det inte är lika hårda ultimatum.
  Det största problemet är att motivera och locka personer att skänka pengar då många inte kommer få dra glädje eller nytta av projektet som dom skulle få om dom donerade till en film eller data spel som dom sen får ta del av.

  Patreon är gjort för konstnärer, musiker, serieskapare och youtubare. Patreon fungerar så att du prenumererar på en konstnär och skänker en summa för varje produkt skaparen gör. Ofta är summan mellan 5 och 20 dollar och är inte gjort för stora projekt utan för konstnärer som vill extra knäcka eller i bästa fall kunna leva på sin konst. Om vi skulle vilja gå via Patreon så måste vi producera flera videor eller annan konst i månaden för att kunna få några hundra kr som bäst. Det skulle ta flera månader innan vi skulle få ihop en summa för att faktiskt kunna utföra någon jobb.

  /Saga

  Christoffer

  Posts : 24
  Join date : 2015-01-25

  Re: Crowdfunding

  Post by Christoffer on 2015-07-10, 13:10

  Nu spånar jag en idé bara men skulle det inte vara kul om vi gjorde typ videos med reportage och intervjuer från alternativa projekt, miljö och omställningsrörelse här i Umeå? Typ ett avsnitt på en timme i månaden om vad som pågår, vad som har hänt och vad som kommer nästa månad som en lokal nyhetskanal med bra och intressanta nyheter. Om vi fick 50 spänn i månaden per "prenumerant" för att göra det här och kanske fick 5000 prenumeranter är vi uppe i ganska trevliga 250000 i månaden! Vi kan ju testa göra nåt gratis eller be om donationer till en början. Biodomen står ju typ stilla nu hur som helst utan pengar så vi kan ju lägga tid på dethär och samtidigt träffa massor av intressanta människor.

  Sponsored content

  Re: Crowdfunding

  Post by Sponsored content


   Current date/time is 2019-01-16, 07:35